Wednesday, 7 May 2014

Finally, I Found You

Ya Allah, Ya Rahman, Ya Rahim. Izinkan aku mencintai seseorang itu keranaMu, kerana agamaMu. AamiinYRA.


Zhaf,
Lelaki ini dijumpai secara tak sengaja. Mulanya sebagai kawan-kawan gitu je. Memang tak terlintas langsung dalam pale otak aku ni hubungan yang seserius ini. Tak ada apa-apa perasaan langsung kat dia ni masa kawan dulu. Who knows dari kawan-kawan boleh jadi lebih dari kawan. Mana taknya hari-hari dia ni keep message. Dari bangun pagi sampai la nak tido. Gila tak suka orang caring pasal kita hari-hari. Walaupun soalan tu kau rasa hari-hari mesti dia tanya. Perempuan beb! Hati cepat cair.

Dia ni suka cari gaduh, cari pasal, kutuk aku berbakul-bakul, bergurau kasar tak hengat. Tapi nasib baik aku jenis "Kau berkasar dengan aku, aku pun boleh berkasar dengan kau". Fair! Dua-dua mesti kena. Dari situ boleh bertukar perasaan jadi suka pulak. Bila teringat balik nak tergelak pun ada. I always keep asking him "nape you suka I eh?". And his answer "entah la sayang. I pun tak tau nak cakap". Fine la sayang. As long as you suka I, sayang I, terima I seadanya, I bersyukur sebab I ada youI love you, baby.

Sayang,
You sangat baik pada I.
You sangat concern pasal I.
You never failed to wish morning and good night everyday.
Walaupun masa tu kita tengah bergaduh.

Sayang,
I sayang you. I ikhlas terima you seadanya.
Sungguh I rasa selesa disisi you.
Buat hati I tenang selalu.
Hati ini selalu rindukan you setiap hari.
Rindu gelak you.
Rindu bau Polo Blue you.
The best smell ever sayang.

Sayang,
Terima kasih kerana ada selalu disisi I.
You sentiasa ada dalam apa jua keadaan sekalipun.
You tak pernah menghampakan I.
You're my good listener.
You're my financial advisors.
Apa lagi yang I tak bersyukur?
I sangat bersyukur sayang.
You sanggup drive jauh-jauh demi I.
You sanggup layan karenah I.
Nak makan apa, nak pergi mana.
Semua you akan bawa.
Sampai kadang-kadang I rasa I ni banyak menyusahkan you.
Tapi you tak pernah mengeluh.

Sayang,
You're the sweetest person I've ever met.
Thank you for spreading happiness.
You're so contagious that you make everyone around you happy.
I don't want anyone else to have your heart.
Be the one you love. 
I don't want anyone to take my place. Don't you ever change. 
I really really really love you sayang.
In shaa'Allah andai jodoh kita panjang, kita akan bersatu.
AamiinYRA..


Love, 
Your Princess

No comments:

Post a Comment